Rioolontstopping

Rioolontstopping

9 november 2017
 Categorieën: Loodgieters, Blog


De rioolontstopping is natuurlijk heel belangrijk en gebeurt zowel op gemeentelijk niveau als op huishoudelijk niveau. Hoe kun je thuis de riool ontstoppen? 

We kijken even

Je kunt gemakkelijk een rioolontstopper (prijs vanaf een paar euro) kopen, zeer agressief spul dus zorg voor bescherming. Krijg het niet aan je vingers, laat staan in je ogen. Natuurlijk heb je zeer verstopte rioolleidingen en minder verstopte rioolleidingen, kijk erna hoe agressief het spul moet zijn om te kunnen werken. Vaak zijn een oogmasker en handschoenen aanwezig in de uitgebreidere pakketten. Hoe werkt het?  De HG vloeibare ontstopper 1000 ml bijvoorbeeld tast kunststof leidingen niet aan (niet onbelangrijk). En je giet ongeveer 300 ml in de afvoer die verstopt zit. Je moet ervoor zorgen dat het product zich goed inwerkt, zodat je daarna met water het goedje door een schone afvoer kunt wegspoelen. Heb je een verstopte afvoer en wil je enkel warm water gebruiken (en niet een duurdere ontstopper)? Zorg dan voor een warme voorspoeling waarna je het goedje erin giet (en tevens laat staan voor 30 minuten) en spoel het met warm of heet water na. Kijken of het werkt? Zit het te verstopt? Ga dan voor een wat duurder goedje, bijvoorbeeld die van 250 ml, wellicht is die agressiever. Maar dit moet je altijd navragen bij een medewerker van een DIY shop of even onderzoeken op internet. Het inhuren van een rioolbedrijf kan ook altijd uitkomst bieden.

Rioolontstopping met camera

Ga bij een professioneel rioleringsbedrijf langs of bel. Zij kunnen met high tec camera's de échte verstopping eens goed bekijken en een oordeel vellen over het product dat te werk moet gaan. Kost wat geld en je kan het zelf doen: maar waar haal je zo'n camera vandaan? Dat kost geld. Bovendien kan een bedrijf in één keer alle leidingen bekijken en écht alles ontstoppen. Wil je het toch zelf doen maar werkt een simpele ontstopper niet echt zoals gewenst?  Ga dan voor een reinigingsmachine, die te gebruiken is voor de gootsteen, douche, dak-of vloerafvoer, toilet en meerdere. Deze machine is te huur voor prijzen tussen de 20 en 80 euro. Wat een verschil, waardoor komt dit? Er zijn verschillende machines: gemotoriseerde machines of hogedruk-rioolontstoppers. Een rioolveermachine is bijvoorbeeld rond de 33 euro voor een dag en ongeveer 83 euro voor de week. Dit is een professionele electrisch te bedienen machine, met een aansluitspanning van 230 volt en een diameter van 3 tot 15 centimeter. Gewicht is wel belangrijk, rond de 20 kilo! Gebruiksaanwijzingen en advies voor machines kun je het beste bij de verhuurders vragen.

Voor meer informatie spreek met Henri Bosch Rioolontstopping.

Over ons
Leidingen en riolering

Welkom op deze blog voor en door loodgieters. Wij zijn Jan en Frederik en het brein achter deze blog. We zijn beide al meer dan vijftien jaar actief als loodgieter en krijgen om ons heen in het werkveld vaak vragen over technieken en het vak zelf. We hebben veel te maken met stagiairs die meer over het vak willen weten en we merken dat de theorie vaak ver te zoeken is. Op deze bloggen schrijven we zowel over de theorie, als de praktijk. Hoe ziet het leven van een loodgieter eruit en wat zijn de meest succesvolle technieken? Je vindt het allemaal op deze blog.

Zoeken
Categorieën
Archief
Recente artikelen