Zonnepanelen

Zonnepanelen

9 november 2017
 Categorieën: Loodgieters, Blog


Zonnepanelen

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in de samenleving. Mensen worden zich steeds meer bewust dat de manier hoe we nu omgaan met het milieu niet houdbaar is op de lange termijn. Naast bedrijven hebben ook particulieren een grote invloed op het milieu en kunnen zij er aan bijdragen dat de samenleving duurzamer wordt. Eén van de maatregelen die u als particulier kunt nemen is het plaatsen van zonnepanelen op uw dak. Het is u vast opgevallen dat het plaatsen van zonnepanelen in is. Dit artikel zal de voordelen en de nadelen van het plaatsen van zonnepanelen benoemen. 

De voordelen

Het grootste voordeel van het plaatsen van zonnepanelen is dat u op een duurzame manier uw eigen energie opwekt. Als steeds meer particulieren en bedrijven gebruik maken van zonnepanelen zal het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen. De steeds verder ontwikkelde technologie zorgt ervoor dat de zonnepanelen steeds effectiever worden en zelfs bij een bewolkte dag voldoende stroom opwekken om in uw energiebehoefte te voorzien. Een ander groot voordeel van zonnepanelen is dat u niet meer afhankelijk bent van de stroomprijs. De prijzen voor energie, en dan met name voor gas, worden steeds hoger. Als u uw eigen energie opwekt, heeft u hier geen last meer van. U kunt dus vooraf beter inschatten wat u dient te betalen. Daarnaast is het zo dat u de stroom die u opwekt en niet nodig hebt, kunt terug leveren aan het net. Hiervoor krijgt u de volledige prijs per kWh terug. Men wil dit in de toekomst wel aanpassen, zodat u slechts een gedeelte van de prijs terugkrijgt. Dit kunt u oplossen door een accu in uw woning te plaatsen. Op het moment dat de zonnepanelen in de zon meer stroom opwekken dan u nodig heeft, kunt u deze stroom opslaan in deze accu en later gebruiken.

De nadelen

Een groot nadeel van de zonnepanelen is de aanschafprijs. Ondanks dat de prijzen steeds verder dalen, blijft het een forse investering. Met name als u volledig in uw eigen stroomverbruik wilt voorzien, zult u niet voldoende hebben aan slechts een paar panelen. Een ander nadeel is de prijs van de accu's. De accu's om ongebruikte stroom in op te slaan zijn op dit moment nog erg duur. Het duurt dan ook lang voordat u uw investering hebt terugverdiend. Een derde nadeel is het onderhoud. Om uw panelen optimaal te laten werken dient u deze altijd vrij te houden van bijvoorbeeld vogelpoep maar ook van sneeuw. Omdat zonnepanelen vaak op uw dak zijn geplaatst, is dit erg lastig te doen.  Wilt u zich inzetten voor het milieu en heeft u hier geld voor over? Kies dan voor zonnepanelen op uw dak!

Voor meer informatie spreek met Loodgietersbedrijf Hessel Postma.

Over ons
Leidingen en riolering

Welkom op deze blog voor en door loodgieters. Wij zijn Jan en Frederik en het brein achter deze blog. We zijn beide al meer dan vijftien jaar actief als loodgieter en krijgen om ons heen in het werkveld vaak vragen over technieken en het vak zelf. We hebben veel te maken met stagiairs die meer over het vak willen weten en we merken dat de theorie vaak ver te zoeken is. Op deze bloggen schrijven we zowel over de theorie, als de praktijk. Hoe ziet het leven van een loodgieter eruit en wat zijn de meest succesvolle technieken? Je vindt het allemaal op deze blog.

Zoeken
Categorieën
Archief
Recente artikelen