Loodgieters: wc verstopt

Loodgieters: wc verstopt

30 november 2017
 Categorieën: Loodgieters, Blog


File in je afvoer

Je kent het wel. Nooit heb je ergens last van. Je toilet voert bij elke spoelbeurt altijd alles keurig af. Tot op een boze dag er ineens niets meer wegloopt en er een soort van ochtendspits in je afvoerpijpen lijkt te zijn ontstaan. Uiteraard is deze boze dag meestal in het weekend of na kantooruren. Fijn, daar sta of zit je dan en is je wc verstopt. 


De oplossingen

Je wc is verstopt! En nu? Je bent net als ik een zuinige Nederlander. Dus eerst eens een flinke emmer water erop. Misschien helpt de waterdruk de verstopping er doorheen te duwen? Misschien wel, maar de kans is echter veel groter dat het vuile toiletwater ineens tot aan de rand van je toiletpot staat. Ook dan doen velen wat ik ook altijd doe: Even wachten… Hopelijk zakt het waterpeil weer en kan ik er misschien heel onsmakelijk, maar soms doeltreffend, met mijn arm in, de verstopping voelen en deze er doorheen drukken. Kan! Maar vaak lukt dat ook helemaal niet en sta je vijf minuten later al kokhalzend je arm af te spoelen met water en desinfecterende zeep. Uiteindelijk moet het onvermijdbare dan toch gebeuren: Je belt één van de loodgieters of rioolservicediensten die je zoekmachine op het internet heeft gevonden. 


Tips

Hou er rekening mee dat sommige ontstoppingsmiddelen niet geschikt zijn voor een toiletpot. Zo kan kokend water toiletpot laten barsten, met nog veel meer ellende en kosten tot gevolg. Ik heb dat persoonlijk mogen ervaren. Indien jij en je gezin gebruik maken van vochtige toiletdoekjes, gooi deze dan na gebruik in een vuilnisbak en spoel ze niet door. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor maandverband, tampons en luiers. Ik zeg 'vanzelfsprekend' maar de laatste keer dat ik een loodgieter moest laten komen, wist deze mij te vertellen dat de vochtige doekjes, tampons, luiers enzovoort nog steeds een belangrijk deel van zijn omzet garanderen. Zo vanzelfsprekend blijkt het dus toch niet te zijn. Niet doorspoelen dus! De belangrijkste tip is misschien wel: wacht niet te lang! Soms is een toiletafvoer ineens verstopt, maar vaak merk je al dagen (soms wel weken) dat het doorspoelen steeds problematischer gaat. Vaak bellen we de loodgieter nog niet, want wie weet lost het probleem zichzelf wel op! Ja toch? Het gevolg is vaak dat je in de avonduren of in het weekend, wanneer iedereen thuis is en het toilet veelvuldig wordt gebruikt, je alsnog de loodgieter moet bellen. Hij of zij berekend dan uiteraard een avond- of weekendtoeslag welke al gauw enkele tientjes van de totaalrekening beslaat. Wacht dus niet te lang en bel op tijd!

 

Voor een betrouwbare loodgieter bel je Nijhuis Rioolreiniging Aanleg & Dienstverlening.

 

Over ons
Leidingen en riolering

Welkom op deze blog voor en door loodgieters. Wij zijn Jan en Frederik en het brein achter deze blog. We zijn beide al meer dan vijftien jaar actief als loodgieter en krijgen om ons heen in het werkveld vaak vragen over technieken en het vak zelf. We hebben veel te maken met stagiairs die meer over het vak willen weten en we merken dat de theorie vaak ver te zoeken is. Op deze bloggen schrijven we zowel over de theorie, als de praktijk. Hoe ziet het leven van een loodgieter eruit en wat zijn de meest succesvolle technieken? Je vindt het allemaal op deze blog.

Zoeken
Categorieën
Archief
Recente artikelen