Loodgieter bellenbij verstopping

Loodgieter bellenbij verstopping

10 januari 2018
 Categorie├źn: Loodgieters, Blog


Een loodgieter bellen bij een verstopte afvoer

Het komt bij iedereen wel eens voor dat het water in de afvoer slecht of helemaal niet wegloopt. Dat is zeer vervelend en het gebeurt bijna altijd op een moment dat je het helemaal niet kunt gebruiken. Het kan bijvoorbeeld plaatsvinden net voordat je een feestje hebt of tijdens de nachtelijke uren. Het kan zijn dat je toilet niet meer wegstroomt. Dat is een probleem dat direct moet worden aangepakt. Voordat je de storingsdienst gaat bellen, kun je eerst zelf proberen om het probleem te verhelpen. Er zijn meerdere methoden voor.


De gootsteen

Wanneer de gootsteen verstopt is, kun je het probleem proberen op te lossen door gebruik te maken van een plopper. De plopper is een rubberen zuignap aan een steel. Door de plopper op de afvoer te plaatsen en in te drukken, zal hij een onderdruk in de leiding veroorzaken. Hierdoor kan de verstopping verholpen worden.  Is dat niet het geval dan kun je een oplosmiddel proberen. Een oplosmiddel moet je gebruiken wanneer het water slecht wegstroomt. Wordt het hierdoor niet opgelost kun je het nog met een veer proberen. Lukt het hiermee ook niet dan kun je het beste een loodgieter langs laten komen.


Als de afvoer verstopt is

Wanneer de afvoer verstopt is waarbij je de verstopping niet zelf kunt verhelpen, moet je een loodgieter langs laten komen. Hij weet precies wat hij moet doen om de verstopping op te lossen. De verstopping zit vaak op een andere plaats dan je zelf denkt. Vaak zit het probleem van de verstopping in het riool. Dat is lastig, omdat het in de meeste gevallen niet dicht bij je woning is. Het kan zelfs zijn dat de verstopping in de afvoer van de straat zit. Ook daar zal een loodgieter geen problemen mee hebben. Wanneer dat het geval is, kun je dat nooit zelf verhelpen, omdat daar speciaal gereedschap voor nodig is. Het ontstoppen gebeurd vaak door gebruik te maken van een hogedruk. Er wordt een gat gegraven om bij de juiste leiding te komen. Wanneer de leiding gevonden is, wordt er in de leiding een gat geboord van ongeveer 10 centimeter. Daar wordt de slang met de blaaskop in gestoken. Wanneer hij op de juiste plaats zit, wordt de druk opgevoerd. Als de loodgieter merkt dat de verstopping opgelost is, wordt de blaaskop en slang weer uit de leiding gehaald. Het gat wat in de leiding gemaakt is, wordt afgedicht.


Kosten

Het is belangrijk dat je ongeveer weet wat de kosten zijn om de verstopping te verhelpen. Je zou af kunnen spreken dat je het gat zelf graaft en ook weer dichtmaakt. Wanneer er een camera moet worden gebruikt zijn de kosten hoger. Met de camera kan de plaats van de verstopping worden opgezocht. Ze kunnen nooit precies aangeven wat de kosten zijn, omdat er altijd bijzondere situaties kunnen zijn. Het probleem moet zo snel mogelijk worden opgelost.

Woon je in (de buurt van) Hoofddorp en is je afvoer verstopt, neem dan contact op met PC Honcoop de betrouwbare loodgieter.

Over ons
Leidingen en riolering

Welkom op deze blog voor en door loodgieters. Wij zijn Jan en Frederik en het brein achter deze blog. We zijn beide al meer dan vijftien jaar actief als loodgieter en krijgen om ons heen in het werkveld vaak vragen over technieken en het vak zelf. We hebben veel te maken met stagiairs die meer over het vak willen weten en we merken dat de theorie vaak ver te zoeken is. Op deze bloggen schrijven we zowel over de theorie, als de praktijk. Hoe ziet het leven van een loodgieter eruit en wat zijn de meest succesvolle technieken? Je vindt het allemaal op deze blog.

Zoeken
Categorie├źn
Archief
Recente artikelen