Cv ketels onderhouden

Cv ketels onderhouden

31 oktober 2019
 Categorieën: Loodgieters, Blog


Een kapotte ketel kan heel wat roet in het eten gooien wanneer de kou weer komt opzetten. Het is van groot belang dat je tijdig zorgt voor onderhoud aan de ketel. Zo voorkom je dat je in de winter in de kou komt te zitten. Hoe pak je het onderhoud van de ketel het beste aan? In dit blogartikel lees je precies hoe je jouw ketel het beste kunt onderhouden.Iedere twee jaar

De beste manier om er zeker van te zijn dat jouw cv ketel weer de komende wintermaanden kan doorstaan, is door de ketel tijdig te laten controleren. Iedere twee jaar een controle is de beste manier om zeker te zijn dat jouw ketel “gezond” is. Zo voorkom je vervelende storingen van de cv ketel in de wintermaanden. Je kunt eenvoudig een afspraak voor de controles plannen bij jouw leverancier.Waarom de controles?

Is het niet een overbodige kostenpost om jouw ketel zo vaak te laten controleren? Niet alleen is het fijn dat je weet dat de ketel in orde is, ook kan het juist heel wat kosten besparen. Wanneer je in de winter een kapotte ketel hebt, is dat niet alleen erg vervelend, maar het kan ook duur uitpakken. Door de ketel goed te onderhouden en te controleren, bespaar je jezelf de dure reparatiekosten voor wanneer de ketel echt kapot gaat. Tijdens de controles kunnen kleine mankementen direct worden verholpen en gaat jouw ketel een stuk langer mee. Dit is wel zo milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee.Wanneer de ketel vervangen?

Wanneer je vaak storingen hebt aan de cv ketel, is het wellicht een goede optie om te kijken naar andere cv ketels. Het vervangen van de ketel is een dure investering en wil je het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Toch kan het wanneer je veel klachten hebt, de meest voordelige optie zijn om toch te investeren in een nieuwe ketel. Je kunt jouw ketel laten controleren en het advies inwinnen van de experts. Een goede ketel zorgt voor een onbezorgde en warme winter. Problemen met cv ketels zijn niet alleen vervelend, maar kunnen voor heel wat problemen zorgen wanneer je 's winters in de kou komt te zitten. Zorg op tijd voor controles voor jouw ketel waardoor je kleine problemen snel kunt ontdekken en voorkomen. Je kunt jouw ketel het beste iedere twee jaar laten controleren en onderhouden door experts, bijvoorbeeld Van der Wal B.V. Is jouw ketel te vaak een kostenpost en heeft hij te veel storingen? Dan kan een investering in een nieuwe ketel de beste oplossing zijn.

Over ons
Leidingen en riolering

Welkom op deze blog voor en door loodgieters. Wij zijn Jan en Frederik en het brein achter deze blog. We zijn beide al meer dan vijftien jaar actief als loodgieter en krijgen om ons heen in het werkveld vaak vragen over technieken en het vak zelf. We hebben veel te maken met stagiairs die meer over het vak willen weten en we merken dat de theorie vaak ver te zoeken is. Op deze bloggen schrijven we zowel over de theorie, als de praktijk. Hoe ziet het leven van een loodgieter eruit en wat zijn de meest succesvolle technieken? Je vindt het allemaal op deze blog.

Zoeken
Archief