Bij flinke verstoppingen heb je een ontstoppingsdienst nodig!

Bij flinke verstoppingen heb je een ontstoppingsdienst nodig!

21 mei 2021
 Categorieën: Loodgieters, Blog


De meeste verstoppingen waar je als particulier of binnen je bedrijf mee te maken krijgt, zijn vrij onschuldig en gemakkelijk zelf te verhelpen, zonder dat er een ontstoppingsdienst gebeld hoeft te worden. Denk aan een doucheafvoerputje waar het water niet meer goed doorheen loopt. Vaak hoef je alleen maar het afvoerplaatje los te schroeven en kun je handmatig haren en ander vuil uit de afvoer halen. Een ontstoppingsbedrijf bellen is dan natuurlijk overbodig en weggegooid geld. Een vergelijkbare situatie waarin de oplossing van een verstopping zelf te regelen is, is een kleine verstopping in het toilet. Door gebruik te maken van een plopper of een speciale trekveer, lukt het vaak al snel om de verstopping uit de toiletmonding te trekken of door te duwen het riool in. Maar in bepaalde situaties is het toch echt nodig om een ontstoppingsbedrijf te contacteren. In welke gevallen moet je snel een ontstoppingsservice bellen als er sprake is van een verstopping of rioolprobleem? En wat is er zo prettig aan de dienstverlening van ontstoppingsbedrijven en loodgietersbedrijven?

Bel in deze situaties snel een ontstoppingsdienst bij jou in de buurt

Sommige verstoppingen in huis of in je bedrijfspand moeten echt snel opgelost worden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een stevig verstopt toilet in je winkel, restaurant of een personeelstoilet dat niet meer doorspoelt. Richting je relaties kun je het als bedrijfseigenaar dan niet maken om de verstopping snel weg te laten halen door een professionele ontstoppingsdienst zoals Spoedservice Riool Ontstoppen Haarlem. Binnen no time sta je namelijk bekend als een laks en onhygiënisch bedrijf met vieze en stinkende toiletten.
Ook thuis kan er natuurlijk sprake zijn van ernstige opstoppingen in het riool. Heb je zelf geprobeerd om een toiletverstopping weg te halen, maar krijg je dit met een plopper of veer niet voor elkaar? Dan zit de verstopping hoogstwaarschijnlijk wat dieper in de rioolbuis. Een loodgietersbedrijf of ontstoppingsbedrijf bellen en langs laten komen is dan zeker verstandig om ernstigere schade in de afvoer te voorkomen. Ontstoppingsbedrijven beschikken over de nieuwste technologieën en apparatuur om de oorzaak van het probleem snel te vinden en de verstopping op te lossen. Dit doen ze onder meer met camera's en geurdetectoren. Ook kan een ontstoppingsservice snel zien of er sprake is van schade in het rioolsysteem zelf. Zeker in wat oudere panden is het rioolsysteem dikwijls niet in orde en sterk verouderd of slecht onderhouden. Zo kan een rioolbuis verkeerd zijn gelegd of lekkage vertonen. Voor dit soort problemen heb je echt een professioneel bedrijf nodig. Kies hierbij voor een ervaren onderneming en check ook de reviews van de kandidaat of kandidaten voordat je een keuze maakt.

Over ons
Leidingen en riolering

Welkom op deze blog voor en door loodgieters. Wij zijn Jan en Frederik en het brein achter deze blog. We zijn beide al meer dan vijftien jaar actief als loodgieter en krijgen om ons heen in het werkveld vaak vragen over technieken en het vak zelf. We hebben veel te maken met stagiairs die meer over het vak willen weten en we merken dat de theorie vaak ver te zoeken is. Op deze bloggen schrijven we zowel over de theorie, als de praktijk. Hoe ziet het leven van een loodgieter eruit en wat zijn de meest succesvolle technieken? Je vindt het allemaal op deze blog.

Zoeken
Archief